Tips

Na het bekijken van de video’s kun je hier de adviezen van de experts nalezen. Klik op het onderwerp voor tips en antwoorden.

Digitaal pesten

Wat is digitaal pesten? En wat kun je doen om het te voorkomen of op te lossen? Waarom pesten kinderen op internet? Hoe voorkom je conflicten?

Twitter

Wat is Twitter en wat is er leuk aan? Hoe weet ik wat mijn kind op Twitter doet? Wat moet je wel en niet doen op Twitter? Hoe voorkom ik dat mijn kind zich op Twitter misdraagt? Welke afspraken kun je met je kind maken over Twitter?

Verliefd op internet

Verliefd worden via internet, komt dat vaak voor? Hoe weet ik met wie mijn kind online omgaat? Mijn puber wil webcammen; is dat verstandig? Hoe voorkom ik dat mijn kind over grenzen heengaat? Wat mag wel en niet op internet?

Mobiele telefoons

Hoe voorkom is dat mijn kind de hele dag op zijn mobiel zit? Hoe houd ik in de hand wat mijn kind op mobiel internet doet? En hoe beperk ik de kosten?

Virtuele werelden

Wat is een virtuele wereld? Wat is er leuk aan een virtuele wereld? Hoe echt is zo’n wereld? Hoe maak ik afspraken met mijn kind over de tijdbesteding? En afspraken over kosten? Hoe praat ik met mijn kind over virtuele werelden?

Ondernemen op internet

Aan welke regels moet een jonge ondernemer voldoen? Welke rol spelen sociale media voor jonge internetondernemers? Hoe kun je als jonge ondernemer sociale media inzetten? Wat zijn de risico’s van online ondernemen?

Online imago

Wat is online imago? Hoe kan ik mijn kind helpen bij zijn online imago? Mijn kind zet filmpjes van zichzelf op YouTube, kan dat kwaad? Mijn kind krijgt negatieve reacties op zijn filmpjes, wat doe ik daaraan?

Gamen

Waarom gamen kinderen? Hoe weet ik of een game geschikt is? Is geweld in games schadelijk voor een kind? Hoe lang en hoe vaak mag een kind gamen? Hoe voorkom ik dat mijn kind verslaafd raakt? Mijn kind kan niet meer stoppen met gamen, wat nu?